Back Bay Rethink

The Open Plan Brings Daylight Through the Entire Condo!

The Open Plan Brings Daylight Through the Entire Condo!

Instead of a Tucked Kitchen, Why Not Share the Small Space and Remove the Barriers?  

Instead of a Tucked Kitchen, Why Not Share the Small Space and Remove the Barriers?

 

In 500sf, Doors Just Get in the Way!

In 500sf, Doors Just Get in the Way!

A high powered client who had recently purchased her dream in a historic location in the Back Bay wanted to bring her space from 1982 into what would be 'her' space.  By listening to what she wanted to accomplish, thinking about all possibilities and then daring to suggest more than some new fixtures, we created a space that makes the small condo act like a much larger space through the reduction of partitions, a rethink of where the daily activities need to happen and an unlimited source of creativity in material selection from both the designer and the client. 

All in, this was a perfect expression of making a small space do more than the square footage would suggest.

The Duxbury Cottage

A rebuilt Cottage with a special design treat for the owners

A rebuilt Cottage with a special design treat for the owners

An owner brought us a project to 'freshen up' her existing tiny cottage near the sea in southeastern Massachusetts.  While working through the permit drawings, it was revealed that the existing cottage was below the current flood plain.  Any money spent here to 'update' could be washed away in minutes.  A team decision to raise the main floor to above the flood plain offered the opportunity to create something new.  Using a traditional craftsman concept with a clerestory in the attic, we were able to create a home office that had views of the sea.  A win win for an owner who worked in two major cities and wanted a place to come to to get things done.


A Historic Renovation of an American Icon

The renovation of the Historic Rose Bowl Stadium in Pasadena (with DAIQ Architects)

Working for DAIQ Architects, we helped to design, detail and oversee construction of the Rose Bowl.  It was a project where history, cost, scale and schedule all had to be respected and managed to develop this 225,000 sf. addition/renovation to the Press Box.


A Lexington Modern Rebuild

Usingthe footprint from a burned out Cape/Colonial mish mash, working with BLS Architects, we created a modern post and beam in its place, satisfying the owner without overtaking the neighborhood


A Medford Addition

An addition of a detached garage and accessory apartment in Medford.  A scale, space and site challenge.  (With BLS Architects)


A Newton Addition

A growing family in Newton worked with us to add on a space for their three generations of family to live together but separately.  (With BLS Architects)


New Construction in Weston

Working with SAS/Design, we designed detailed and built a 6,000 sf new home on a tough sloped site in Weston MA.


Good Samaritan Oncology Clinic

The Final Built Work Pattern

Working with SAS/Design and JACA, we were in charge of the exterior design of a new oncology center in Brockton, MA.  Using standard brick and curtain walls, we created a clean, simple building that hid the overall length with vertical and horizontal patterning.

Begininng study Sketches

Conceptual Design Package Elevation